Τρίτη 18 Ιουνίου 2013

Android vs Apple



Και να που έχει ο καιρός γυρίσματα!
Μπαίνω κατευθείαν στο θέμα...
Τον τελευταίο μήνα είμαι ένας ευτυχής κάτοχος ενός Android κινητού, συγκεκριμένα ενός Nexus 4. Και όλα αυτά μετά από 4 χρόνια χρήσης iPhone (iPhone 3GS).
Περίεργο πράγμα όπως και να το πάρεις, μετά από τόσο καιρό και ειδικά αν έχεις στημένη όλη σου την τεχνολογία με προϊόντα της Apple... (iPad, Apple Tv, MacBook pro)
Πλέον η τεχνολογία είναι η καθημερινότητα μας. Για τους περισσότερους τουλάχιστον...
Και εξηγώ. Το  iPhone στα χέρια των περισσοτέρων (τουλάχιστον του δικού μου κύκλου, οικογένεια, φίλοι, συνεργάτες) έχει καταντήσει ένα status symbol. Στην κυριολεξία όμως. Απλά έχουν το iPhone για να το έχουν, γιατί προφανώς  δεν ‘γίνεται’ να μην το έχουν...και καταλήγουν να παίζουν ένα angry birds, facebook,να στέλνουν ένα email και φυσικά να πάρουν τηλέφωνο... . Φυσικά και δεν χρησιμοποιούμε το smartphone μας μόνο για αυτά.  Το iPhone πιστεύω ότι έχει αρχίσει να χάνει τη λάμψη του, στα δικά μου μάτια έχει πάει στα τάρταρα. Η ανανέωση του λειτουργικού δεν με ενθουσίασε αρκετά και γενικότερα η σχέση τιμής με αυτά που προσφέρει δεν στέκουν λογικά. Δεν θέλω να παρεξηγηθώ, δεν σνομπάρω την Apple. Βγάζει τέλεια προϊόντα πέρα απο το iPhone, τα οποία χρησιμοποιώ καθημερινά (το mac book pro δεν το αποχωρίζομαι...). Όμως, έτσι όπως είναι η κατάσταση στη χώρα μας δεν μπορείς να δώσεις εύκολα τόσα χρήματα για μια συσκευή η οποία δεν κάνει κάτι διαφορετικό απο μια άλλη πιο οικονομική Android. Φυσικά δεν συγκρίνω πολύ φθηνές συσκευές Android με το iPhone αλλά με αντίστοιχα καλά android κινητά τόσο σε hardware όσο και σε υλικά.... nexus 4 ας πούμε :-) .
Όταν βγήκε για πρώτη φορά το iPhone πραγματικά έκανε επανάσταση, πλέον νομίζω πως απλά μας κοροϊδεύει η αγαπητή Apple και νιώθω ότι προσπαθούν να το τερματίσουν το iPhone  μέχρι να μας παρουσιάσουν το νέο επαναστατικό προϊόν που υποψιάζομαι ότι θα έχουν βαθιά κρυμμένο στα εργαστήρια τους. Προφανώς πιστεύουν ότι δεν είναι το κατάλληλο timing, κάτι που προφανώς ξέρουν καλά, μιας και ακόμα πουλάει τρελά το smartphone τους.
Τα χρήματα που ξόδεψα για το Nexus 4, τα οποία δεν ήταν λίγα, και προφανώς θα μπορούσα να δώσω λίγα παραπάνω για το iPhone 5, πραγματικά δεν τα κλαίω και φυσικά ήταν έκπληξη ακόμα και για μένα μιας και το κόλλημα των Apple users είναι γνωστό.
It's a brave #mobile world! Χρειαζόμαστε προσιτά κινητά λοιπόν και όχι να περιμένουμε 3 και 4 χρόνια ώστε να βγάλει η Apple ένα καλό smartphone το οποίο να αξίζει να το αγοράσεις, όπως στη δικιά μου περίπτωση. Έκανα υπομονή λέγοντας το επόμενο θα είναι τέλειο και ετοιμαζόμουν, αλλά μάταια... φτάνοντας στο σημείο να μην μπορώ να κάνω πλέον τη δουλειά μου λόγο παλαιότητας συσκευής. Τα updates του λειτουργικού δεν τα σήκωνε πράγμα το οποίο το έκανε αργό και η μπαταρία κράταγε 3 ώρες με συνεχή χρήση.
Και κάπως έτσι η μεγάλη απόφαση πάρθηκε με τη βοήθεια φίλων απο το google plus, και τους ευχαριστώ πολύ!
Android  λοιπόν μέχρι να κάνει η Apple το θαύμα της πάλι...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου