Τρίτη 18 Ιουνίου 2013

7 tips για το τέλειο facebook post


Μια εικόνα χίλιες λέξεις. Έτσι λέει μια παροιμία  και όπως φαίνεται, ακόμα και το facebook συμφωνεί σε αυτό. Στους ανθρώπους αρέσουν οι εικόνες και στο facebook κάνουμε πολύ εύκολα share μια πολύ όμορφη εικόνα.
όμως τι γίνεται με το κείμενο…; 
Παρακάτω μερικές ιδέες.
#1 Post Copy
Το κείμενο μας θα πρέπει να είναι μικρό και σαφές, 90 χαρακτήρες ή και λιγότεροι το καθιστούν ιδανικό. Αν θα βάλουμε και κάποιο url θα πρέπει να φροντίσουμε να είναι στην αρχή 
#2 Call to action
Χρησιμοποιώντας κάποιο url, θα πρέπει να οδηγούμε το κοινό μας βαθύτερα στο Facabook, το blog ή το site μας. Το URL μας θα πρέπει να είναι όμορφο, δηλαδή μικρό. Και αυτό το καταφέρνουμε με τις διάφορες υπηρεσίες που υπάρχουν στο internet, όπως για παράδειγμα το bit.ly
#3 Target your post
Αν έχεις κάνει target σε κάποια χώρα, γλώσσα ή κάποιο ειδικό κοινό τότε θα πρέπει να κάνουμε το post μας ενδιαφέρον για αυτούς, να υπάρχει κάποια σχέση.
#4 Timely promotion
Θέλουμε να πιάσουμε μεγαλύτερο κοινό; Τότε θα πρέπει να τρέξουμε κάποιο ‘sponsored story’  με 24 ώρες διάρκεια.
#5 Image upload
Χρησιμοποιούμε εικόνα τουλάχιστον 300χ300 pixels η οποία θα έχει μεγάλο impact. Όπως για παράδειγμα close-ups προσώπων (δεν χρησιμοποιούμε εταιρικά logo) και διαλέγουμε έντονα χρώματα όπως κόκκινο και πορτοκαλί.
#6 Mobile first
To Facebook χρησιμοποιείται προφανώς και στις mobile συσκευές (δείκτες αναφέρουν πως το ποσοστό φτάνει και το 70%) οπότε χρησιμοποιούμε απλά κείμενα/εικόνες και ερωτήσεις με ‘ναι/όχι’ απαντήσεις είναι ιδανικές.
#7 Engage
Το να βάλουμε μια εικόνα στο Facebook είναι μόνο η αρχή. Πρέπει να κάνουμε engage το κοινό μας με σχόλια αλλά και ερωτήσεις.
image

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου