Τετάρτη 29 Οκτωβρίου 2014

Οδηγός Επιβίωσης για Αρχάριους στον 5ο και πιο Αιματηρό Κύκλο του «The Walking Dead»

Όλες οι φωτογραφίες είναι από το FOX Greece
Ήταν Οκτώβριος του 2010 όταν μια νέα σειρά, γεμάτη αίμα, τρόμο, (λίγους) ανθρώπους και (πολλά) zombie έκανε την εμφάνισή της στις μικρές οθόνες. Και προτού κάποιος δει το «The Walking Dead» και απλά διαβάζοντας την υπόθεση, μάλλον δεν θα περίμενε τίποτα περισσότερο από ένα show ζωντανών-νεκρών που σκορπίζουν τον πανικό. Τίποτα καινούργιο δηλαδή. Μέγα λάθος...
Σε αυτά τα 4 χρόνια το «The Walking Dead» όχι απλά απέκτησε εκατομμύρια fans σε όλο τον πλανήτη (31 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν κάνει like στη σελίδα του στο Facebook), αλλά έκανε και τη διαφορά σε αυτού του τύπου τα σήριαλ, κάνοντας την ανατροπή σήμα κατατεθέν του, τον τρόμο μόνιμο στοιχείο -όπως και την παράνοια- και κερδίζοντας μέχρι και τους δύσκολους κριτικούς των ΗΠΑ, που τις περισσότερες φορές δεν διστάζουν να «θάβουν» σειρές για την πλάκα τους.
Το «The Walking Dead» κατάφερε να ξεπεράσει όμως όλα τα παραπάνω εμπόδια και φέτος επέστρεψε με τον 5ο κύκλο - στην Ελλάδα προβάλλεται κάθε Δευτέρα στο FOX στις 22.30, δηλαδή λιγότερο από 24 ώρες) μετά την πρώτη προβολή στην Αμερική. Ένας κύκλος που είναι πιο αιματηρός από όλους τους προηγούμενους, με τους δημιουργούς της σειράς να μοιάζουν αποφασισμένοι να μην χαριστούν σε κανέναν. Ήδη η πρεμιέρα του νέου κύκλου έσπασε το ρεκόρ, με 17.3 εκ. live viewers (23εκ. αν συμπεριλάβουμε και όσους το είδαν μέσω catch up) και η συνέχεια αναμένεται ακόμα καλύτερη. Άλλωστε τα σχόλια που γράφτηκαν στα social media, όπως «το τέλος του 2ου επεισοδίου αυτής της σεζόν θα μας στοιχειώνει για πάντα» κάνει ακόμα και τους τελευταίους «άπιστους» να υποκύπτουν στον πειρασμό του «The Walking Dead». 
Αλλά, προτού αποφασίσεις να χαθείς σε αυτόν τον κόσμο, καλό είναι να έχεις και έναν οδηγό επιβίωσης. Μην γίνεις τροφή για τα zombie. Κρίμα είναι... 
Πουθενά δεν υπάρχει ασφάλεια
Ναι, στο «The Walking Dead» ποτέ δεν μπορείς να πεις «ωραία, εδώ είμαι καλά». Γιατί, για πόσο καιρό θα είσαι καλά; Θες την πρώτη μέρα, την πρώτη εβδομάδα, έναν μήνα αν είσαι από τους τυχερούς; Ε, κάπου εκεί τελειώνει η τύχη σου. Άλλωστε τα zombie είναι πολλά, πάρα πολλά, που όπου και να πας θα έρθουν από πίσω. Αργά, δεν λέω, αλλά θα σε βρουν. Το νου σου. 
Κι αν δεν σου φτάνει αυτό, σκέψου ότι εκτός από τα zombie υπάρχουν και οι άνθρωποι. Τι νομίζεις ότι είναι τόσο καλοί όλοι. Δεν νομίζω - πολλοί σε βλέπουν στα τροφή. 
Αν κάνεις σεξ θα είναι για τελευταία φορά
Μεταξύ μας δεν μπορώ να σκεφτώ πως είναι να ζεις στη λάσπη, να φοράς τα ίδια ρούχα 5 σεζόν, να σε κυνηγούν zombie και εσύ να σκέφτεσαι το σεξ. Αλλά αν μπορείς, μαγκιά σου. Όμως να ξέρεις, όταν αν κάνεις σεξ στο «The Walking Dead» μάλλον θα είναι και τον τελευταίο σου - είτε είσαι άνδρας είτε γυναίκα. 
Αν είσαι άνδρας κατά πάσα πιθανότητα θα κοιμηθείς με την (πρώην, νυν) γκόμενα κάποιου άλλου. Και σε αυτή τη σειρά δεν παίζεις με το κάρμα. Είναι άτιμη φάση. Θα σε βρει και θα σε φάει ζωντανό - στην κυριολεξία. 
Αν πάλι είσαι γυναίκα, αν κάνεις σεξ έχεις μεγάλες πιθανότητες να μείνεις έγκυος (εδώ δεν βρίσκεις φαγητό, προφυλακτικά θα υπάρχουν;). Άρα, δύσκολα επιβιώνεις. Δεν πιστεύεις εμάς; Ρώτα και την Lori Grimes. 
Μην είσαι κόπανος
Στην κανονική, προ zombie εποχή, το να ήσουν απόλυτος και κόπανος, ίσως μερικές φορές να ήταν και μαγκιά. Που και που δείχνει χαρακτήρα. Αλλά στο «The Walking Dead», με τα νεύρα τεντωμένα, αν είσαι κόπανος απλά θα μείνεις μόνος σου. Και μόνος δεν επιβιώνεις. Για αυτό, κάνε λίγο την πάπια, μην πας κόντρα σε όλους και μην την βλέπεις μεγάλος ηγέτης. Δεν βοηθάει. 
Το μέγεθος δεν παίζει ρόλο
Και όχι, μην πάει ο νου σου στο... πονηρό. Εδώ όταν μιλάμε για μέγεθος, εννοούμε του όπλου. Και η αλήθεια είναι πως και αρματωμένος να είσαι σαν τον Ράμπο, αν δεν ξέρεις να τα χρησιμοποιείς και δεν έχεις κάλυψη από τους δικού σου, τότε αποχαιρέτα τον κόσμο. Είδαμε και τους άλλους στην 4η σεζόν που έσκασαν με τα τανκς. Μεγάλη επιτυχία. 
Καν' το όπως ο Daryl Dixon
Κατά έναν περίεργο τρόπο αυτός ο τύπος έχει το κοκκαλάκι της νυχτερίδας. Γουστάρει να κουβαλάει τόξο (τι είπαμε για το μέγεθος και τα όπλα; Η καλύτερη απόδειξη), κανονικά δεν υπήρχε στο κόμικ όπου είναι βασισμένη η σειρά, ενώ εύκολα θα μπορούσε να είναι παρελθόν από τον 1ο κύκλο του «The Walking Dead», αφού τον έλεγες και κωλόπαιδο. Και όμως ο Daryl όχι απλά έχει επιβιώσει, όχι μόνο έχει γίνει το δεξί χέρι του Rick «Ο Σερίφης» Grimes, αλλά δεν τολμάει και κανείς να τον αγγίξει αφού είναι ο αγαπημένος των εκατομμυρίων οπαδών της σειράς. 
Με λίγα λόγια είναι ο Tyrion Lannister του «The Walking Dead» - και πάνω κάτω ξέρουμε ότι θα πάει μέχρι το τέλος. Για αυτό στο «The Walking Dead» καλό είναι να το κάνεις όπως ο Daryl. Κάτι ξέρει περισσότερο από εμάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου