Κυριακή, 20 Σεπτεμβρίου 2009

Tablet συσκευή απο την Appleo Φεβρουάριο του 2010 θα κυκλοφορήσει στην αγορά η συστκεύ tablet της Apple σύμφωνα με πληροφορίες των Taiwan Economic News

Η συσκευή θα διαθέτει οθόνη 9.6 ιντσών, multi-touch user interface και επεξεργαστή απο την εταιρεία P.A. Semi, την οποία η Apple εξαγόρασε πριν απο ένα χρόνο. Επιπλέον, θα έχει HSPDA (High Speed Download Packet Access) module.

Το HSPDA είναι ένα cellular πρωτόκολλο δεδομένων που χρησιμοποιείται απο την AT&T στις ΗΠΑ. Η AT&T είναι αποκλειστικός φορέας της Apple στην Αμερική ενώ T-Mobile που είναι συνεργάτης της Apple στην Γερμανία και την Αυστρία, χρησιμοποιεί το HSPDA στις ΗΠΑ.

Αυτό θέτει ένα τέλος στις υποθέσεις συνεργασίας της Verizon με την Apple, και ταυτόχρονη αντικατάσταση της AT&T απο τη λίστα συνεργατών της Apple, μίας και η Verizon χρησιμοποιεί 
EVDO Rev. A (Evolution-Data Optimized) πρωτόκολλο δεδομένων.

Η τιμή πώλησης του Apple tablet θα κυμαίνεται απο 800 εως 1000 δολάρια σύμφωνα με την Taiwan Economic News.

Πάντως σύμφωνα με την αναλύτρια Ezra Gottheil της εταιρείας Technology Business Research που ασχολείται με θέματα σχετικά με την Apple, η υποθέσεις για την διάθεση tablet συσκευής απο την Apple, είναι κάπως απίθανες.

Ο Gottheil πάντως πιστεύει ότι οι εικασίες αυτές έχουν αρχίσει να είναι πλέον βάσιμες καθώς θεωρεί πως ήρθε ο καιρός για να κάνει η Apple κάτι μεγαλύτερο απο το iPod Touch.